Откриха къде точно е убит Гай Юлий Цезар

47506
Откриха къде точно е убит Гай Юлий Цезар

Испански учени съобщиха, че са открили точното място, където е бил убит Гай Юлий Цезар през 44 г. пр. Хр. в Рим.

"Винаги сме знаели, че Юлий Цезар е бил убит в театъра на Помпей на 15 март през 44 г. пр. Хр., защото това ни показват класическите текстове", заяви Антонио Монтеросо, учен от Испанския висш съвет за научни изследвания. "Но до момента не бяхме намирали никакво материално свидетелство за това събитие, което толкова често е присъствало в историческата живопис и в киното", допълни той, цитиран от БГНЕС.

Антонио Монтеросо и екипът му съобщиха, че са открили структура от цимент, широка около три метра и висока около два метра, която може да е била направена по заповед на Октавиан Август, осиновен син и наследник на Цезар, върху точното място, където той е бил прободен на заседание на Сената от група сенатори.

"Знаем със сигурност, че мястото, където Юлий Цезар е председателствал заседанието на Сената и където е паднал прободен, е затворено от правоъгълна структура, състояща се от четири стени, които оформят циментова плоча", обясни изследователят.

Плочата вероятно е била поставена на това място от Август, за да отбележи мястото, където Цезар е председателствал последното заседание на римския Сенат преди да бъде убит там, допълва той.

Редактор: Десислава Симова

Жената с най-големите силиконови гърди в Европа

28-годишна германка, която се налага с прозвището Мадам Бешайн, е притежателка на най-големия силиконов бюст в Европа. Чашките на чудов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com